Hillary Clinton: Atitudinea Rusiei riscă să faciliteze izbucnirea unui conflict civil în Siria

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, afirmă că atitudinea tolerantă a Rusiei faţă de regimul Bashar Al-Assad riscă să faciliteze izbucnirea unui război civil de durată în Siria.

235 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton: Atitudinea Rusiei riscă să faciliteze izbucnirea unui conflict civil în Siria

Hillary Clinton: Atitudinea Rusiei riscă să faciliteze izbucnirea unui conflict civil în Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Declaraţiile şefei diplomaţiei americane intervin după ce Rusia şi China au reiterat că se opun unor măsuri mai dure ale Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite. În acest context, secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a avertizat că Siria riscă să se îndrepte spre un conflict civil "catastrofal". Cel puţin 10.000 de persoane au murit până acum în violenţele care au loc în Siria începând din martie 2011. După masacrul de la Hula, soldat cu 108 morţi şi atribuit forţelor proguvernamentale, preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, este supus unor presiuni din ce în ce mai intense pentru respectarea termenilor acordului de încetare a focului propus de emisarul internaţional Kofi Annan, relatează BBC News online.

Aflată în Danemarca, Hillary Clinton a declarat că opţiunea unei intervenţii militare pare din ce în ce mai clară. "Ruşii îmi spun că nu doresc un război civil. Dar le-am spus că politica lor contribuie la izbucnirea unui război civil", a afirmat Clinton.

Ban Ki-moon, aflat la o conferinţă în Turcia, a declarat că observatorii ONU trimişi în Siria "pur şi simplu constată masacrarea civililor nevinovaţi".

"Nu putem sta pasivi în faţa unor atrocităţi de acest fel. Masacrarea civililor cum s-a întâmplat la Hula poate aduce Siria în pragul unui război civil catastrofal, din care nu şi-ar mai reveni niciodată", a insistat secretarul general ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici