Hodorkovski a plecat de la Berlin şi se află în Elveţia

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski a plecat de la Berlin şi se află în Elveţia, a declarat duminică una dintre purtătoarele sale de cuvânt.

148 afișări
Imaginea articolului Hodorkovski a plecat de la Berlin şi se află în Elveţia

Hodorkovski a plecat de la Berlin şi se află în Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătoarea de cuvânt nu a vrut să precizeze în ce oraş elveţian se află. "Este în Elveţia, unde merg la şcoală copiii săi", a declarat ea telefonic pentru AFP.

Hodorkovski a plecat din Germania duminică, împreună cu soţia, la bordul unui tren, către Elveţia, a spus ea.

Potrivit postului public elveţian, SRF, care l-a intervievat în tren, Hodorkovski a sosit la Basel, la ora locală 18.54 (19.54, ora României), împreună cu soţia sa Inna, fiica sa Nastia şi fiii săi Gleb şi Ilia.

Potrivit presei elveţiene, soţia sa şi cei doi fii locuiesc în apropiere de oraşul Montreux.

Mihail Hodorkovski, care a locuit la Berlin de când a ieşit de la închisoare, a primit lunea trecută o viză Schengen pentru o perioadă de trei luni în Elveţia, "a doua ţară în care va putea respira aerul libertăţii".

Potrivit televiziunii elveţiene, el vrea să lupte, din Elveţia, pentru eliberarea altor deţinuţi politici aflaţi în închisorile ruseşti.

"Nu pot să trăiesc liniştit când ştiu că există deţinuţi politici care zac în închisori", a spus Hodorkovski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici