Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon, potrivit unor persoane care au informaţii directe despre starea de sănătate a preşedintelui, relatează Wall Street Journal în ediţia electronică de vineri.

306 afișări
Imaginea articolului Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon

Hugo Chavez ar suferi de cancer de colon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chavez a recunoscut că are cancer săptămâna trecută, dar nu a precizat de ce tip.

Ca majoritatea cancerelor, cel de colon prezintă rate mari de însănătoşire, de peste 90 la sută din cazuri, dacă este descoperit în faza incipientă. În cazul în care acesta s-a extins, rata de supravieţuire scade.

Preşedintele Chavez şi-ar fi descoperit cancerul în faza a doua sau a treia. În etapa a doua, tumoarea pătrunde prin peretele colonului, fără a se răspândi însă la nodulii limfatici. Faza a treia presupune trecerea la nodulii limfatici, dar nu şi la alte organe.

În medie, folosirea chimioterapiei în etapa a treia îmbunătăţeşte şansele de supravieţuire în cinci ani la aproximativ 70 la sută de la 50 la sută, explică Alan Venook, şeful programului privind cancerul gastro-intestinal de la Universitatea din San Francisco.

Totodată, Guvernul brazilian s-a oferit să trimită medici de la spitale private din Brazilia în Venezuela pentru a ajuta la tratarea lui Chavez, potrivit unei persoane apropiate de preşedintele Dilma Rousseff.

"A fost o ofertă ca unii medici să meargă la Caracas pentru a ajuta echipa medicală care îl tratează pe preşedinte", a declarat persoana citată. "Sunt medici de la spitale private din Sao Paulo", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici