Imagini surprinse din satelit | Nord-coreenii lucrează la primul submarin cu rachete balistice

Imaginile din satelit obţinute în această lună privind un şantier naval din Coreea de Nord indică faptul că regimul de la Phenian urmăreşte un "program agresiv" pentru a construi primul său submarin cu rachete balistice, a anunţat un institut american, relatează site-ul agenţiei Reuters.

9576 afișări
Imaginea articolului Imagini surprinse din satelit | Nord-coreenii lucrează la primul submarin cu rachete balistice

Imagini surprinse din satelit | Nord-coreenii lucrează la primul submarin cu rachete balistice

Institutul 38 North, cu sediul la Washington, desfăşoară activităţi în cadrul unui proiect de monitorizare pentru Coreea de Nord. Potrivit unor imagini obţinute începând din 5 noiembrie, a fost observată o activitate specifică la şantierul naval Sinpo South.

"Prezenţa a ceea ce par a fi secţiuni ale corpului de presiune al submarinului aflat în şantier sugerează construirea unui nou submarin, posibil submarinul SINPO-C cu rachete balistice - varianta dezvoltată a submarinului experimental cu rachete balistice SINPO", se arată într-un raport al institutului.

Raportul mai arată că, pe durata anului 2017, au avut loc transferuri continue de piese şi componente între două hale de construcţie aflate în apropierea şantierului naval.

Imaginile din satelit au arătat două obiecte circulare mari care ar putea fi secţiuni ale submarinului, indicând tototdată continuarea testelor pentru un mecanism de lansare a rachetelor balistice dintr-un submarin.

Regimul de la Phenian nu a mai efectuat niciun test nuclear sau cu rachete balistice de peste 60 de zile, de la testarea unei rachete cu rază medie de acţiune deasupra Japoniei în luna septembrie.

Recent, Coreea de Nord şi-a reafirmat dorinţa de a-şi consolida puterea nucleară pentru a răspunde la acţiunile ostile ale Statelor Unite. Regimul Kim Jong-Un nu a ţinut cont de sancţiunile ONU şi de presiunea internaţională şi a continuat să-şi dezvolte programele nucleare şi balistice, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potenţialul de a atinge teritoriul SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici