Incendiile au distrus 4.500 hectare de vegetaţie, de la începutul anului, în Franţa

Incendiile au distrus aproximativ 4.500 de hectare de vegetaţie, în cursul anului 2015, în sud-vestul şi în sud-estul Franţei.

101 afișări
Imaginea articolului Incendiile au distrus 4.500 hectare de vegetaţie, de la începutul anului, în Franţa

Incendiile au distrus 4.500 hectare de vegetaţie, de la începutul anului, în Franţa (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

În contextul secetei, în Franţa s-au înregistrat numeroase incendii forestiere în cursul anului 2015, informează site-ul publicaţiei La Depeche.

În ultimele zile, în regiunea Gironde, focul a distrus 580 de hectare de pini. Incendii similare s-au înregistrat şi în regiunile Lot, Tarn-et-Garonne, Aude şi Aveyron.

Potrivit autorităţilor, de la începutul anului 3.000 de hectare de vegetaţie au ars în sud-vestul Franţei.

Alte 1.500 de hectare au fost mistuite de flăcări în 15 regiuni situate în sud-estul ţării, în zona Mediteranei.

De la 1 iulie, mii de pompieri au efectuat 120 de intervenţii la nivel naţional, "o cifră mult mai mare decât în anii precedenţi", a explicat Philippe Michaut, un oficial din cadrul Direcţiei generale pentru siguranţă civilă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici