Incendiu puternic la un depozit din Chişinău. Un pompier a murit/ Clădirea riscă să se prăbuşească - VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit la un depozit de materie primă pentru fabricarea jucăriilor din Chişinău, potrivit responsabilului pentru presă al Serviciului pentru Situaţii Excepţionale, citat de Unimedia.

2528 afișări
Imaginea articolului Incendiu puternic la un depozit din Chişinău. Un pompier a murit/ Clădirea riscă să se prăbuşească  - VIDEO

Incendiu puternic la un depozit din Chişinău (Imagine: Florin Buliga/ Mediafax Foto)

UPDATE 14.30 Pompierii evacuează oamenii din apropierea clădirii în care a izbucnit incendiul din Chişinău deoarece există pericolul de prăbuşire a acesteia, relatează Publika.md. "Îndemnăm oamenii să se îndepărteze de clădire, deoarece există riscul prăbuşirii acesteia. Flăcările au cuprins mai mult de 1.000 de metri pătraţi", a declarat Liliana Puşcaşu, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, citată de Unimedia.

UPDATE 12.30 Un pompier care rămăsese blocat în clădirea cuprinsă de incendiu din Chişinău a decedat

Un pompier care rămăsese blocat în clădirea cuprinsă de incendiu din Chişinău şi scos inconştient de echipele speciale a decedat, a anunţat un purtător de cuvânt al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, citat de Publika.md.

Potrivit sursei citate, pompierul avea 28 de ani, a activat de mai mult timp în cadrul serviciului şi a fost cel care a observat că angajaţi ai depozitului erau blocaţi în interior. El a rămas blocat 40 de minute în clădire.

Potrivit unui corespondent Publika TV aflat la Spitalul Sfânta Treime, încă un pompier a fost adus în stare gravă şi i se acordă îngrijiri medicale. În spital se mai află alţi doi pompieri şi o femeie.

Publika TV mai anunţă că există posibilitatea ca în interior să fie blocată încă o femeie, însă informaţia nu poate fi confirmată oficial. Flăcările au izbucnit şi în partea opusă a clădirii.

La faţa locului se află 80 de pompieri.

ATENŢIE IMAGINI VIDEO CARE AR PUTEA  SĂ VĂ AFECTEZE EMOŢIONAL

Deflagraţia s-a produs la un depozit situat pe Strada Uzinelor din capitala Republicii Moldova.

"Deocamdată nu cunoaştem cu exactitate ce este acolo. Ştim doar că în interior se află materie primă şi jucării. Incendiul a fost anunţat la ora 10.00”, spune Diana Ţurcan, responsabilul pentru presă al Serviciului pentru Situaţii Excepţionale.

La faţa locului s-au deplasat 14 autospeciale.

Doi pompieri care au inhalat fum primesc îngrijiri medicale. Un bărbat care a rămas blocat la etajul al patrulea a fost evacuat şi preluat de o ambulanţă, iar două femei sunt în continuare căutate de pompieri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici