Încercare de reconciliere: Hamas a cedat Autorităţii Palestiniene controlul punctelor de trecere din Fâşia Gaza

Gruparea militantă palestiniană Hamas a renunţat oficial la controlul punctelor de trecere din Fâşia Gaza în Eipt şi Israel în favoarea Autorităţii Palestinienene, în prima încercare de reconciliere din cadrul unul acord la care cele două părţi au ajuns în luna octombrie, informeaza The Guardian.

717 afișări
Imaginea articolului  Încercare de reconciliere: Hamas a cedat Autorităţii Palestiniene controlul punctelor de trecere din Fâşia Gaza

Hamas a cedat Autorităţii Palestiniene controlul punctelor de trecere din Fâşia Gaza

Premierul palestinian, Rami Hamdallah, a declarat că preluarea controlului asupra punctelor de trecere va ajuta Autoritatea Palestiniană să-şi îndeplinească datoria ”de a îmbunătăţi condiţiile de trai ale oamenilor”.

Grupările palestiniene rivale Hamas şi Fatah au ajuns la începutul lunii octombrie la o înţelegere în privinţa reconcilierii politice.

Cisiordania şi Fâşia Gaza au rămas divizate din punct de vedere politic şi administrativ din 2007. Mahmoud Abbas a anunţat recent că Autoritatea Palestiniană va începe să preia controlul asupra problemelor administrative din Gaza şi asupra "responsabilităţilor în materie de securitate".

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici