Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti din Elveţia care l-au agresat pe un cetăţean român

Doi agenţi de poliţie din oraşul elveţian Lugano au fost condamnaţi, vineri, la câte 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru agresarea unui cetăţean român, în martie 2013.

373 afișări
Imaginea articolului Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti din Elveţia care l-au agresat pe un cetăţean român

Închisoare cu suspendare pentru doi poliţişti din Elveţia care l-au agresat pe un cetăţean român (Imagine: Shutterstock)

Tribunalul corecţional din Lugano a stabilit că cei doi agenţi de poliţie se fac vinovaţi de abuz de autoritate, vătămare corporală şi refuz de acordare a asistenţei medicale, informează site-ul Ticinonline.ch.

Procurorii ceruseră doi ani de închisoare cu suspendare pentru cei doi poliţişti, dar judecătorul Mauro Ermani a decis câte 18 luni de detenţie cu suspendare.

Cei doi agenţi au recunoscut delictul, argumentând că erau într-o perioadă foarte stresantă în momentul comiterii faptelor.

Incidentul a avut loc în martie 2013. Un român în vârstă de 37 de ani a fost oprit în Gara Centrală din Lugano de doi agenţi de poliţie care i-au cerut să se legitimeze. Românul a fost rugat de poliţişti să îi însoţească la secţie, fiind dus într-o localitate învecinată, Arogno, unde a fost bătut şi abandonat. Românul a fost găsit de un şofer în apropierea frontierei dintre Elveţia şi Italia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici