Incidentul de la New York avea ca scop provocarea unui incendiu puternic

Maşina-capcană descoperită de poliţia din New York sâmbătă seara în centrul oraşului New York avea ca scop să provoace un incendiu important, a declarat duminică şeful poliţiei oraşului, Raymond Kelly.

53 afișări
Imaginea articolului Incidentul de la New York avea ca scop provocarea unui incendiu puternic

Incidentul de la New York avea ca scop provocarea unui incendiu puternic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţia a fost să se provoace un incendiu puternic", a declarat el presei.

Un vehicul, parcat într-unul dintre cele mai turistice cartiere din Manhattan, conţinea trei butelii cu propan, două canistre cu benzină (cu o capacitate de aproximativ 19 litri fiecare), fire electrice şi artificii.

Primarul a subliniat "amatorismul" acestui dispozitiv.

Nimeni nu a fost rănit de dispozitiv care, a priori, nu a funcţionat corespunzător.

"Vehiculul va fi examinat pentru a se găsi urme de ADN sau amprente digitale", a adăugat Kelly.

El a declarat că maşina, care a rămas în Times Square cât timp echipele specializate au examinat-o, dând asigurări că explozibilul este inofensiv, a fost luată pentru a fi studiată îndeaproape.

Nici primarul, nici şeful poliţiei nu au precizat pentru moment cine ar putea fi autorul sau autorii acestei tentative de atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici