Incidentul de la New York, un eveniment terorist important

Tentativa de atac cu maşină-capcană din centrul oraşului New York, în noaptea de sâmbătă spre duminică, este "un eveniment terorist important", dar este prea devreme pentru a cunoaşte autorii, a declarat duminică centrul de supraveghere a site-urilor islamiste Intelcenter.

22 afișări
Imaginea articolului Incidentul de la New York, un eveniment terorist important

Incidentul de la New York, un eveniment terorist important (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atacul de la 1 mai din Times Square, în New York, este un eveniment terorist grav dar este prea devreme pentru a determina ce grup sau indivizi sunt la originea acestuia", subliniază Intelcenter, un centru de supraveghere a terorismului.

Aceasta este prima evaluare independentă a incidentului de către un specialist recunoscut.

Este însă prea devreme pentru a stabili dacă este vorba despre un grup sau despre un individ afiliat al-Qaida, reţeaua responsabilă de atentatele din 11 septembrie 2001, sau altui grup islamist sau dacă este vorba despre tentativa unui grup sau a unui individ fără nicio legătură cu mediile islamiste extremiste.

O maşină ce conţinea materiale explozive a fost găsită sâmbătă seara în Times Square, la New York, a declarat duminică dimineaţă primarul oraşului, Michael Bloomberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici