Indivizi care încercau să vândă uraniu în valoare de 200 milioane de dolari, arestaţi în Georgia

Şase cetăţeni georgieni şi armeni au fost arestaţi, luni, de serviciile de securitate din Georgia sub acuzaţia că încercau să vândă uraniu în valoare de 200 de milioane de dolari, informează site-ul agenţiei Reuters.

1900 afișări
Imaginea articolului Indivizi care încercau să vândă uraniu în valoare de 200 milioane de dolari, arestaţi în Georgia

Indivizi care încercau să vândă uraniu în valoare de 200 milioane de dolari, arestaţi în Georgia (Imagine: Shutterstock)

Autorităţile georgiene nu au dezvăluit dacă cei şase indivizi găsiseră vreun cumpărător pentru uraniul de tip 238 şi nici provenienţa materialelor radioactive.

În Georgia există deşeuri de materiale radioactive abandonate după destrămarea Uniunii Sovietice.

"Agenţii Serviciului pentru Siguranţa Statului din Georgia au arestat trei cetăţeni din Armenia şi trei din Georgia", a declarat un reprezentant al autorităţilor, Savle Motiaşvili.

"Cei şase indivizi încercau să vândă materiale nucleare - uraniu 238 - în valoare de 200 de milioane de dolari", a precizat oficialul citat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici