Ingineri militari ruşi au demarat construirea unei linii suplimentare de feribot către Crimeea

Trupe de inginerie din armata rusă şi scafandri militari au început operaţiuni în vederea construirii unei linii suplimentare de feribot între portul Kavkaz, în sudul Rusiei, şi portul Krim, în Crimeea, a anunţat serviciul de presă al Ministerului rus al Apărării, relatează Itar-Tass online.

839 afișări
Imaginea articolului Ingineri militari ruşi au demarat construirea unei linii suplimentare de feribot către Crimeea

Ingineri militari ruşi au demarat construirea unei linii suplimentare de feribot către Crimeea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Specialişti măsoară lăţimea, adâncimea şi viteza curentului în Strâmtoarea Kerci şi în zonele probabile de construire ale unei linii de feribot, supraveghează linia de coastă şi dezvoltă căi de acces şi rampe", a anunţat serviciul duminică.

Scafandri militari sunt implicaţi în misiuni de recunoaştere a terenului în zona de coastă, precizează ministerul.

Inginerii urmează să descarce materiale pentru un ponton, aduse la coasta Mării Negre din regiunile Vladimir, Rostov-pe-Don şi Volgograd.

Noua linie de feribot urmează să consolideze transportul de pasageri şi mărfuri către Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Rusia, în special în sezonul de vacanţă. Linia va fi operată de patru feriboturi, care pot transporta câte şase camioane grele KAMAZ sau peste 20 de vehicule, o încărcătură totală de 180 de tone.

La o capacitate superioară, linia de feribot "va deveni o bună formare practică de transfer al unor unităţi şi maşini de inginerie specială la distanţe mari", adaugă ministerul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici