Interpol avertizează asupra posibilităţii unui "risc terorist mai ridicat"

Interpol, organizaţia de cooperare poliţienească internaţională a avertizat luni împotriva posibilităţii "unui risc terorist mai ridicat", după eliminarea lui Osama ben Laden.

300 afișări
Imaginea articolului Interpol avertizează asupra posibilităţii unui "risc terorist mai ridicat"

Interpol avertizează asupra posibilităţii unui "risc terorist mai ridicat" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat, organizaţia apreciază că moartea lui Osama ben Laden creează "un risc terorist mai ridicat din partea Al-Qaida sau a teroriştilor care se inspiră de la Al-Qaida".

"Teroristul cel mai căutat din lume nu mai este, dar moartea lui ben Laden nu reprezintă dispariţia organizaţiilor afiliate Al-Qaida sau inspirate de Al-Qaida, care continuă şi vor continua să se implice în atacuri teroriste din întreaga lume", a subliniat secretarul general al Interpol, Ronald Noble, citat într-un comunicat.

"Trebuie deci să rămânem uniţi şi concentraţi pe cooperare şi lupta în care ne-am implicat, nu numai împotriva acestei ameninţări mondiale, dar şi împotriva terorismului comis de orice grupare, indiferent unde se află aceasta", a adăugat el.

Interpol, organizaţie internaţională cu sediul la Lyon, în Franţa, colaborează cu forţele de poliţie din cele 188 de state membre, mobilizate "în alertă maximă pentru a lupta împotriva actelor de represalii dacă Al-Qaida încearcă să dovedească faptul că există în continuare".

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat, duminică seară, că Osama ben Laden, responsabil pentru moartea a aproape 3.000 de persoane în atentatele din 11 septembrie 2001, a fost ucis în Pakistan, în urma unei operaţiuni a forţelor americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici