Intrarea la Panteonul din Roma se va face cu plată. Cine va beneficia de gratuitate

  • Intrarea la Panteonul din Roma va costa 5 euro.
  • Totuşi, mai multe categorii vor avea în continuare acces gratuit.
  • 70% din încasări vor ajunge la Ministerul Culturii, iar 30% către dieceza de Roma.
617 afișări
Imaginea articolului Intrarea la Panteonul din Roma se va face cu plată. Cine va beneficia de gratuitate

Intrarea la Panteonul din Roma se va face cu plată. Cine va beneficia de gratuitate

Accesul credincioşilor pentru a participa la activităţile religioase şi de cult va fi total gratuit.

Cei care vor plăti intrarea, de acum înainte, vor fi turiştii. Locatarii din Roma vor fi scutiţi, la fel ca multe dintre categoriile care sunt deja scutite: copiii sub 18 ani, categoriile protejate, profesorii care însoţesc grupurile şcolare, în timp ce tinerii până la 25 de ani vor plăti doar 2 euro.

Ministerul va acoperi costurile de întreţinere şi curăţenie obişnuită şi extraordinară, ţinând cont şi de eventualele solicitări de lucrări pe care le poate primi Capitlul Bazilicii Santa Maria ad Martyres-Pantheon.

Dieceza de Roma va folosi resursele pentru activităţi caritabile şi culturale şi pentru întreţinerea, conservarea şi restaurarea bisericilor de stat de pe teritoriul său.

"Am ajuns să definim un obiectiv bazat pe bunul simţ: să percepem un bilet modest pentru cel mai vizitat sit cultural din Italia", comentează ministrul culturii, Gennaro Sangiuliano.

Pentru moment, nu a fost stabilită o dată pentru a percepe taxa de intrare. Biletul va fi introdus imediat ce vor fi finalizate etapele tehnice necesare, notează ANSA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
panteon,
intrare,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici