Iordania a eliberat un influent cleric apropiat de Al-Qaida, probabil pentru a critica grupul SIIS

Autorităţile iordaniene l-au eliberat joi pe un cleric sunnit considerat un ideolog al reţelei teroriste Al-Qaida, probabil în scopul intensificării campaniei de propagandă împotriva organizaţiei Stat Islamic în Irak şi Siria (SIIS).

329 afișări
Imaginea articolului Iordania a eliberat un influent cleric apropiat de Al-Qaida, probabil pentru a critica grupul SIIS

Iordania a eliberat un influent cleric apropiat de Al-Qaida, probabil pentru a critica grupul SIIS

Şeicul Abu Mohammad al-Maqdisi, care are legături cu reţeua teroristă Al-Qaida, a fost eliberat joi dimineaţă, la doar câteva zile după ce organizaţia fundamentalistă Stat Islamic a revendicat executarea unui pilot militar iordanian, un caz care a atras furia Guvernului de la Amman.

Potrivit unei surse, al-Maqdisi ar urma să condamne executarea pilotului iordanian Mouath al-Kasaesbeh, pe care probabil o va califica drept un "act împotriva principiilor musulmane".

Abu Mohammad al-Maqdisi a fost mentorul lui Abu Musab al-Zarqawi, fostul lider al organizaţiei Al-Qaida în Irak.

Al-Maqdisi, aflat în detenţie de câţiva ani, a mai fost eliberat temporar în octombrie 2014, după ce l-a criticat pe Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici