Israelul îşi reduce personalul diplomatic în Turcia, în urma unor manifestaţii violente

Israelul a decis să-şi reducă personalul diplomatic în Turcia, în urma unor manifestaţii violente antiisraeliene care au avut loc în noaptea de joi spre vineri la Istanbul şi Ankara, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Israelului.

164 afișări
Imaginea articolului Israelul îşi reduce personalul diplomatic în Turcia, în urma unor manifestaţii violente

Israelul îşi reduce personalul diplomatic în Turcia, în urma unor manifestaţii violente (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"În urma manifestaţiilor de ieri (joi), s-a decis reducerea personalului diplomatic în Turcia", a precizat această sursă.

Această evacuare vizează şi familiile diplomaţilor aflaţi la post în Turcia, a adăugat sursa citată.

Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian şi şi-a rechemat ambasadorul din Israel în 2011, după cazul Mavi Marmara, o navă turcească din cadrul unei flotile umanitare internaţionale care încerca să spargă blocada israeliană din Fâşia Gaza, atacată în mai 2010 de un comando israelian.

Zece militanţi turci au fost ucişi în acest atac, care a provocat o gravă deteriorare a relaţiilor dintre cele două ţări, altădată aliaţi regionali.

Numărul diplomaţilor israelieni aflaţi la post în Turcia a fost redus semnificativ de atunci.

Sute de manifestanţi turci reuniţi la apelul unor organizaţii islamiste au atacat, vineri dimineaţă, consulatul general al Israelului din centrul Istanbulului, provocând o intervenţie a forţelor de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici