James Murdoch, acuzat că a minţit în faţa comisiei parlamentare

James Murdoch, al treilea în ierarhia imperiului mediatic al tatălui său Rupert, se afla vineri în prima linie a scandalului interceptărilor, acuzat de foşti angajaţi că a minţit în faţa unei comisii parlamentare

226 afișări
Imaginea articolului James Murdoch, acuzat că a minţit în faţa comisiei parlamentare

James Murdoch, acuzat că a minţit în faţa comisiei parlamentare

Fiul în vârstă de 38 de ani al magnatului american Rupert Murdoch le-a spus marţi deputaţilor din Comisia pentru media că nu a avut cunoştinţă despre un e-mail care arăta că interceptările de la tabloidul News of the World (NotW) nu erau faptele unui singur reporter, ci constituiau o practică mult mai răspândită.

Într-un comunicat publicat joi seara, doi bărbaţi au afirmat contrariul: Colin Myler, un fost redactor al acestui ziar acuzat că a recurs la interceptări la scară largă în anii 2000, şi Tom Crone, fostul director pentru afaceri juridice al News International, divizia britanică a imperiului Murdoch.

"Pentru a clarifica ce s-a spus marţi în faţa Comisiei, vrem să subliniem că amintirile lui James Murdoch (...) sunt eronate", au afirmat ei.

"Este sigur că dacă acest comunicat sugerează că declaraţiile lui Colin Myler diferă de cele ale lui James Murdoch, îi vom cere acestuia din urmă să se explice în această privinţă", a subliniat preşedintele Comisiei, John Whittingdale.

Comisia i-a cerut deja fiului lui Murdoch să răspundă în scris la unele întrebări, pe care deputaţii nu au avut timp să le abordeze marţi, în cursul audierii acestuia în compania tatălui său.

John Whittingdale a exclus însă posibilitatea de a convoca o nouă reuniune a Comisiei, cu atât mai mult cu cât activitatea parlamentară s-a încheiat miercuri.

Răspunzând la aceste acuzaţii într-un comunicat publicat joi seara, un purtător de cuvânt al News International a declarat că "James Murdoch îşi menţine declaraţiile" făcute în faţa deputaţilor.

În cursul audierii sale în faţa celor zece membri ai Comisiei pentru media, Rupert Murdoch s-a distanţat de scandalul interceptărilor telefonice care afectează imperiul său mediatic, afirmând că a fost "înşelat" de unii dintre angajaţii săi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici