Jandarmii francezi au reţinut 13 români suspectaţi de trafic de ciuperci

Jandarmii francezi din localitatea Nozeroy au reţinut marţi 13 români, majoritatea bărbaţi, suspectaţi de trafic de ciuperci, relatează Le Progres, în ediţia electronică de miercuri.

495 afișări
Imaginea articolului Jandarmii francezi au reţinut 13 români suspectaţi de trafic de ciuperci

Jandarmii francezi au reţinut 13 români suspectaţi de trafic de ciuperci (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţii închiriaseră de două săptămâni o locuinţă la Faviere, un sat situat la câţiva kilometri de Nozeroy. În acest sat cu numai 28 de locuitori, prezenţa subită a celor 13 români nu a putut trece neobservată.

Jandarmii au descoperit aproximativ zece lădiţe cu sute de kilograme de ciuperci comestibile. În Franţa, cantitatea de ciuperci culese în pădure nu poate depăşi cinci kilograme de persoană pe zi, iar acestea trebuie să fie destinate exclusiv consumului personal.

Românii au recunoscut că ciupercile urmau să fie vândute în regiunea Rhone-Alpes. Ei au fost amendaţi, iar marfa a fost confiscată şi distrusă.

Săptămâna trecută, aproximativ 30 de persoane au fost reţinute în departamentul Drome, după ce mai mulţi români şi bulgari au cules între 600 şi 700 de kilograme de ciuperci.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici