Japonia monitorizează activitatea Chinei din Pacific. Mai multe nave de război chineze au fost semnalate în apropiere de Okinawa

  • Portavionul chinezesc Liaoning alături de alte cinci nave de război au făcut manevre periculoase în apropiere de insula Okinawa
  • Reacţia Japoniei a fost promptă: a trimis mai multe avioane de luptă pentru a supraveghea navele chinezeşti
  • SUA şi aliaţii săi sunt îngrijoraţi de evoluţia evenimentelor din regiune
338 afișări
Imaginea articolului Japonia monitorizează activitatea Chinei din Pacific. Mai multe nave de război chineze au fost semnalate în apropiere de Okinawa

Sursa foto: Profimedia

Japonia a trimis o escadrilă de luptă pentru a supraveghea activitatea chinezilor în Pacificul de Vest, după ce un portavion şi mai multe fregate de război au făcut manevre în apropiere de insula Okinawa şi insula Miyakojima.

Din grupul naval chinez făcea parte celebrul portavion Liaoning. Înainte de a reveni la baza din China, de pe portavion s-au efectuat peste 300 de decolări şi aterizări de avioane şi elicoptere.
Din arsenalul chinezilor nu au lipsit distrugătoarele de rachete precum şi dronele WZ-7, care au zburat aproape de Miyakojima.

Japonia a anunţat că va dubla cheltuielile pentru apărare în următorii cinci ani, în încercarea de a descuraja China să-şi folosească armata pentru a revendica teritorii în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici