Jean-Marie Le Pen cedează în faţa fiicei sale, renunţând la candidatura într-un scrutin regional

Jean-Marie Le Pen, liderul onorific al partidului extremist francez Frontul Naţional (FN), a renunţat, pe fondul disputelor cu fiica sa Marine Le Pen, preşedintele aceluiaşi partid, la candidatura în scrutinul regional din Paca, programat în decembrie, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

87 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen cedează în faţa fiicei sale, renunţând la candidatura într-un scrutin regional

Jean-Marie Le Pen cedează în faţa fiicei sale, renunţând la candidatura într-un scrutin regional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-am dat seama că nu aş fi cel mai bun candidat al partidului Frontul Naţional", a declarat Jean-Marie Le Pen care a avut dispute pe această temă cu fiica sa.

"Dacă trebuie să sacrific ceva pentru viitorul partidului, o voi face; nu voi fi eu cel care să îi creeze probleme fiicei mele", a spus Jean-Marie Le Pen.

Disensiunile dintre Marine Le Pen, liderul partidului extremist francez Frontul Naţional, şi tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, se accentuaseră în ultima săptămână, acesta din urmă afirmând că fiica lui i-ar vrea "moartea".

Marine Le Pen a criticat recentele afirmaţii ale tatălui său, care a catalogat camerele de gazare naziste un "detaliu al istoriei". În acest context, liderul Frontului Naţional, Marine Le Pen, a declarat miercuri că se opune candidaturii tatălui ei în calitatea de cap de listă la alegerile locale din decembrie. "Jean-Marie Le Pen pare să fi intrat într-o adevărată spirală între strategia pârjolirii pământului şi sinuciderea politică", a declarat preşedintele FN. În replică, Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 86 de ani, cataloga drept "nebunii" apelurile de a demisiona din funcţia de preşedinte onorific al Frontului Naţional.

Aproximativ 67% dintre simpatizanţii Frontului Naţional sunt favorabili plecării lui Jean-Marie Le Pen din partid, iar 74% consideră prezenţa sa mediatică mai degrabă un handicap pentru formaţiunea de extremă-dreapta, potrivit unui sondaj IFOP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici