Jeremy Corbyn a fost reales drept lider al Partidului Laburist din Marea Britanie

Jeremy Corbyn a fost reales în poziţia de lider al Partidului Laburist din Marea Britanie, înregistrând o victorie categorică împotriva contracandidatului sau, Owen Smith, scrie Reuters online.

342 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn a fost reales drept lider al Partidului Laburist din Marea Britanie

Jeremy Corbyn a fost reales drept lider al Partidului Laburist din Marea Britanie

În cadrul scrutinului intern, Corbyn a obţinut peste 313.000 de voturi, faţă de cele 193.000 obţinute de contracandidatul său.

Astfel, actualul lider laburst a reuşit să-şi consolideze poziţia în interiorul partidului prin înfrângerea taberei care consideră că Partidul Laburist sub conducerea lui Corbyn se îndreaptă tot mai mult spre stânga eşichierului politic.

Liderul laburist a salutat rezultatul încurajator şi a făcut un apel la membrii partidului să se unească pentru a înfrânge dominaţia conservatorilor şi pentru a genera o "schimbare reală" în Marea Britanie.

"Alegerile sunt evenimente pătimaşe şi deseori marcate de partizanat, uneori, în focul dezbaterii, se spun lucruri pe care mai târziu le regretăm. Însă trebuie să ne amintim mereu că în partid că avem mult mai multe lucruri în comun decât lucruri care ne despart," a afirmat Corbyn într-un discurs susţinut în cadrul congresului anual al formaţiunii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici