Jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic au ucis 40 de militari irakieni şi au capturat alţi 70

Jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au atacat o bază a armatei irakiene, la vest de Bagdad, unde au ucis 40 de militari şi au capturat alţi 70, a anunţat luni un ofiţer irakian.

711 afișări
Imaginea articolului Jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic au ucis 40 de militari irakieni şi au capturat alţi 70

Jihadişti din cadrul grupării Stat Islamic au ucis 40 de militari irakieni şi au capturat alţi 70 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest atac, comis de şase kamikaze, a avut loc duminică, la Saqlawiyah, a anunţat pentru AFP generalul Rachid Fleih.

Patru kamikaze au detonat vehicule blindate în interiorul bazei, a precizat generalul irakian. Alţi doi atacatori şi-au detonat centurile explozive, a adăugat el.

"Patruzeci de militari şi ofiţeri au fost ucişi, iar contactul a fost pierdut cu 70-80" de militari, care au fugit din bază şi au fost capturaţi ulterior de jihadişti din cadrul SI, a declarat generalul Fleih.

SI a detonat, cu cinci zile mai devreme, un pod, la Al-Sijr, în apropiere de baza militară, izolând-o astfel, potrivit lui.

De asemenea, jihadiştii au plasat bombe pe drumuri care duc către bază, îngreunând astfel trimiterea de întăriri şi obligându-i pe militari să lupte în interiorul bazei.

Premierul irakian, Haidar al-Abadi, a ordondat ca toţi "combatanţii de brigadă neglijenţi" în cazurile de răpiri de la Saqlawiyah şi Al-Sijr să fie arestaţi şi interogaţi, potrivit Cabinetului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici