Joe Biden aprobă trimiterea a sute de militari în Somalia, inversând o decizie a lui Donald Trump

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a emis luni seară un ordin pentru mobilizarea a sute de militari americani în Somalia, pentru operaţiuni antiteroriste, anulând astfel decizia fostului preşedinte Donald Trump privind retragerea trupelor din această ţară, informează agenţia The Associated Press.

1136 afișări
Imaginea articolului Joe Biden aprobă trimiterea a sute de militari în Somalia, inversând o decizie a lui Donald Trump

Sursa foto: Profimedia

În Somalia vor fi mobilizaţi cel mult 500 de militari americani, care nu vor participa direct la operaţiuni combatante. Misiunea are rolul instruirii membrilor serviciilor de securitate din Somalia pentru combaterea organizaţiei islamiste Al-Shabab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

"Decizia are rolul de a maximiza siguranţa şi eficienţa forţelor noastre, pentru a le permite să le furnizeze mai rapid susţinere partenerilor noştri", a declarat Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului prezidenţial pentru Securitate Naţională de la Washington.

Fostul preşedinte Donald Trump a retras cei 700 de militari americani din Somalia la finalul mandatului, în ianuarie 2021, în cadrul politicii de a pune capăt participării trupelor americane la "războaiele nesfârşite" din diverse zone ale lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici