John Kerry a avut o întrevedere "constructivă" cu negociatorii palestinieni

Secretarul de Stat american John Kerry a avut o întrevedere "constructivă", miercuri, la Washington, cu negociatorii palestinieni, cu care a abordat viitorul Fâşiei Gaza şi relaţiile dintre palestinieni şi israelieni, a anunţat Departamentul de Stat.

75 afișări
Imaginea articolului John Kerry a avut o întrevedere "constructivă" cu negociatorii palestinieni

John Kerry a avut o întrevedere "constructivă" cu negociatorii palestinieni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kerry, artizanul reluării dialogului în procesul de pace israeliano-palestinian, desfăşurat între iulie 2013 şi aprilie, s-a întreţinut timp de două ore cu Saeb Arakt, şeful negociatorilor palestinieni, şi cu Majid Faraj, şeful serviciilor palestiniene de informaţii.

"A avut loc o conversaţie contructivă, în care au fost abordate mai multe subiecte, între care Gaza, relaţiile israeliano-palestinienie şi ultimele evoluţii în regiune", s-a limitat să spună purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki.

Aceste discuţii, primele între Autoritatea Palestiniană şi Washington de la sfârşitul lui iulie, intervin în contextul în care conducerea palestiniană vrea să propună la Consiliul de Securitatea ONU adoptarea unei rezoluţii în care solicită încheierea, de acum în trei ani, a ocupaţiei israeliene în teritoriile palestiniene. Acestă iniţiativă poate întâmpina un veto american.

John Kerry şi partea palestiniană "au căzut de acord pentru a continua dialogul în săptămânile care vin", a adăugat Psaki.

Ea a confirmat, totodată, că John Kerry a discutat la telefon marţi cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

John Kerry şi-a exprimat "preocuparea" faţă de decizia Israelului de a-şi însuşi 400 de hectare de teren din Cisiordania, potrivit lui Psaki. Luni, Washingtonul i-a cerut statului evreu să "revină" asupra acestei decizii.

Statele Unite au o poziţie de principiu asupra "continuării acţiunii de colonizare" în Cisiordania şi Ierusalimul de Est de către Israel. "Aceste măsuri sunt contrare obiectivului afişat de Israel în negocierile privind o reglementare definitivă cu palestinienii", potrivit Departamentului de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici