John Kerry ar urma să se deplaseze "în curând" în Irak - surse

Secretarul de Stat american, John Kerry, ar urma să se deplaseze "în curând" în Irak, au anunţat joi seara surse parlamentare, la Washington.

73 afișări
Imaginea articolului John Kerry ar urma să se deplaseze "în curând" în Irak - surse

John Kerry ar urma să se deplaseze "în curând" în Irak - surse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Niciun alt detaliu cu privire la această eventuală vizită nu a fost oferit, preşedintele american Barack Obama declarând anterior că îl va trimite pe Kerry în Orientul Mijlociu, în "acest weekend", pentru a încerca să găsească o soluţie la criza din Irak.

"Dorim o soluţie politică pentru conflictul din Irak; John Kerry va merge în Orientul Mijlociu", a declarat Obama.

"Statele Unite nu au de gând să trimită din nou trupe combatante în Irak, dar vom acţiona pentru apărarea intereselor naţionale de securitate ale Statele Unite", a afirmat Obama, precizând că Washingtonul nu va interveni pentru susţinerea vreuneia dintre comunităţile etnice din Irak.

Preşedintele american a anunţat, de asemenea, trimiterea a 300 de consilieri militari care să ajute autorităţile irakiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici