John Kerry se va întâlni cu Serghei Lavrov joi, la Paris, pentru a discuta despre criza din Ucraina

Secretarul de Stat american John Kerry se va întâlni, joi, la Paris, cu omologul său rus Serghei Lavrov, pentru a discuta în special despre situaţia din Ucraina, a anunţat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane, Jennifer Psaki, citată de agenţia rusă Itar-Tass.

138 afișări
Imaginea articolului John Kerry se va întâlni cu Serghei Lavrov joi, la Paris, pentru a discuta despre criza din Ucraina

John Kerry se va întâlni cu Serghei Lavrov joi, la Paris, pentru a discuta despre criza din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Discuţiile se vor axa în principal pe criza din Ucraina, în contextul ceremoniei de învestire a noului preşedinte, sâmbătă", a declarat Psaki în cursul unei întâlniri cu jurnalişti care îl însoţesc pe Kerry în Europa.

"De asemenea, în cadrul acestei întâlniri bilaterale va fi abordată situaţia din Siria şi necesitatea de a intensifica eforturile pentru evacuarea armelor chimice din această ţară", a adăugat ea.

John Kerry face parte din delegaţia preşedintelui american Barack Obama, care efectuează un turneu în Europa.

Casa Albă a anunţat anterior că vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, se va deplasa sâmbătă la Kiev, pentru a asista la ceremonia de învestire a noului preşedinte ucrainean prooccidental Petro Poroşenko.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, nu a fost invitat la această ceremonie, Rusia urmând să fie reprezentată de însărcinatul cu afaceri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici