François Hollande se va întâlni separat cu Barack Obama şi Vladimir Putin, joi, la Paris

Preşedintele francez François Hollande va participa, joi seara, la un dineu cu omologul său american Barack Obama, într-un restaurant parizian, înainte de a lua cina la Palatul Elysée, alături de preşedintele rus Vladimir Putin, au anunţat surse din anturajul lui Hollande, citate de AFP.

181 afișări
Imaginea articolului François Hollande se va întâlni separat cu Barack Obama şi Vladimir Putin, joi, la Paris

Barack Obama şi Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În ambele cazuri este vorba de nişte întâlniri de lucru", a precizat Preşedinţia franceză.

Hollande va participa, în jurul orei 19.00, la un dineu cu preşedintele american, în ajunul ceremoniilor marcând Ziua Debarcării.

Potrivit Preşedinţiei franceze, Hollande şi Obama vor aborda "chestiuni internaţionale. În special, vor discuta despre lupta împotriva terorismului, crizele apărute în mai multe regiuni ale lumii, precum Ucraina, Siria, Africa".

"Evident, vor avea loc discuţii şi despre relaţiile bilaterale", adaugă Preşedinţia.

Începând cu ora 21.00, Hollande va lua cina cu preşedintele rus, la Palatul Elysée. Printre subiectele care urmează să fie dicutate va fine numără situaţia din Ucraina, precum şi relaţiile dintre Rusia şi Uniunea Europeană.

Casa Albă a insistat anterior că intenţionează să programeze o întâlnire între Obama şi Putin în cursul vizitei preşedintelui american la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici