Jumătate dintre locuitorii din New York sunt de acord cu supravegherea musulmanilor

Două treimi dintre new-yorkezi sunt mulţumiţi cu munca poliţiei şi jumătate dintre aceştia nu văd nimic greşit în supravegherea controversată a comunităţii musulmane, conform unui sondaj publicat marţi.

185 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre locuitorii din New York sunt de acord cu supravegherea musulmanilor

Jumătate dintre locuitorii din New York sunt de acord cu supravegherea musulmanilor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform acestui sondaj al Universităţii Quinnipiac, 82 la sută dintre new-yorkezi cred că poliţia din New York şi celula sa antiteroristă, înfiinţată după 11 septembrie, au fost eficace în combaterea terorismului.

La modul general, 63 la sută consideră că poliţia face treabă bună iar 31 la sută nu sunt satisfăcuţi.

Pe locuitorii New York-ului nu i-au deranjat descoperirile conform cărora poliţia a supravegheat timp de mai mulţi ani şi uneori a indexat comunitatea musulmană, chiar şi în moschei sau în universităţi. Aceasta atât în oraş, cât şi în întreg statul New York şi în New Jersey, Connecticut şi Pennsylvania.

Aproximativ 58 la sută dintre new-yorkezi consideră că poliţia a acţionat în mod corespunzător, doar 29 la sută apreciază că aceasta nu a acţionat echitabil.

Conform acestui sondaj, 64 la sută dintre locuitorii New York-ului au o părere favorabilă despre şeful poliţiei Ray Kelly (25 la sută au o opinie nefavorabilă) iar 67 la sută (faţă de 27 la sută) au o părere bună despre primarul Michael Bloomberg pentru felul îl care luptă împotriva criminalităţii.

De mai multe săptămâni, Michael Bloomberg şi Ray Kelly au fost criticaţi, mai ales de organizaţiile de apărare a drepturilor civile, pentru supravegherea de către poliţie a comunităţii musulmane.

Bloomberg şi Kelly au răspuns că poliţia nu a făcut nimic ilegal.

Sondajul Quinnipiac a fost realizat pe un eşantion de 964 de new-yorkezi şi prezintă o marjă de eroare de 3,2 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici