Justiţia a restabilit mariajul homosexual în California

O curte de apel federală americană a ridicat vineri cu efect imediat, suspendarea provizorie a celebrării căsătoriilor homosexuale în California.

138 afișări
Imaginea articolului Justiţia a restabilit mariajul homosexual în California

Justiţia a restabilit mariajul homosexual în California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această revenire urmează deciziei Curţii supreme a Statelor Unite, miercuri, de a respinge opozanţii uniunilor între persoane de acelaşi sex din acest stat.

În 2012, curtea de apel din San Francisco, a apreciat "anticonstituţională" Propunerea 8, de a interzice căsătoria homosexuală în California, autorizată pentru câteva luni în 2008.

Însă aceasta a însoţit decizia sa cu o suspendare a celebrării căsătoriilor, până la o eventuală decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite asupra acestui subiect.

Miercuri, Curtea supremă a apreciat că grupul de susţinători ai Proposition 8 care au prezentat dosarul nu au dreptul legal de a o face şi astfel a trimis dosarul jurisdicţilor californiene.

"Suspendarea (...) este ridicată cu efect imediat", scrie curtea de apel din al 9-lea circuit într-o ordonanţă publicată vineri pe site-ul său de Internet.

Căsătoriile se pot astfel relua fără întârziere iar cele două cupluri la originea plângerii împotriva Proposition 8 au anunţat că se vor căsători - unul la San Francisco, altul la Los Angeles - vineri seară.

Pe lângă capitala americană, Washington DC, alte 13 state americane au legalizat căsătoria homosexuală: California, Delaware, Iowa, Maine, Maryland, Massachusetts, Minnesota, New Hampshire, New York, Rhode Island, Vermont şi Washington.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici