Kadhafi acuză ţările occidentale de "complot colonialist" împotriva Libiei

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a acuzat ţările occidentale că participă la un "complot colonialist" împotriva Libiei, conform unui interviu difuzat miercuri dimineaţă de canalul de ştiri francez LCI.

29 afișări
Imaginea articolului Kadhafi acuză ţările occidentale de "complot colonialist" împotriva Libiei

Kadhafi acuză ţările occidentale de "complot colonialist" împotriva Libiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor să colonizeze din nou Libia. Este un complot colonialist", a declarat Kadhafi, răspunzând unei întrebări legate de atitudinea ţărilor occidentale care şi-au exprimat sprijinul pentru insurgenţii libieni.

Întrebat dacă are în vedere "măsuri de represalii" împotriva Franţei - care se numără printre statele care îi susţin pe insurgenţi -, Kadhafi a răspuns numai "Vom vedea".

Liderul libian, ale cărui răspunsuri au fost traduse în franceză, s-a declarat convins că va mai face vizite în Europa "după ce toate acestea se vor termina".

Forţele loiale lui Kadhafi au intensificat marţi presiunile asupra insurgenţilor, cu bombardamente terestre şi aeriene asupra poziţiilor ocupate de opoziţie în estul Libiei şi cu atacuri asupra protestatarilor în vestul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici