Kamala Harris, la înmormântarea unei victime împuşcate: America se confruntă cu o „epidemie de ură”

Vicepreşedintele Kamala Harris a vorbit sâmbătă la înmormântarea uneia dintre cele 10 persoane ucise de un atacator înarmat într-un magazin alimentar din Buffalo, New York. Ea a spus că SUA se confruntă cu o „epidemie de ură”, potrivit Fox News.

788 afișări
Imaginea articolului Kamala Harris, la înmormântarea unei victime împuşcate: America se confruntă cu o „epidemie de ură”

Harris a vorbit la înmormântarea lui Ruth Whitfield, una dintre cele 10 persoane ucise atunci când un bărbat înarmat a deschis focul într-un magazin alimentar, pe 14 mai.

Autorităţile au declarat că atacatorul, care este alb, a ales magazinul alimentar pentru că se află într-un cartier unde locuiau, preponderent, persoane de culoare.

„Nici măcar nu pot să încep să exprim durerea noastră colectivă ca naţiune pentru ceea ce simţiţi într-un mod atât de extrem, nu numai că pierzi pe cineva pe care îl iubeşti, dar printr-un act de violenţă extremă şi ură”, a declarat Harris. „Şi chiar cred că naţiunea noastră se confruntă în acest moment cu o epidemie de ură”.

Harris a spus, în aplauzele publicului, că Scriptura ne învaţă despre putere şi că puterea se bazează pe cine „ridici”, mai degrabă decât pe „cine dobori”.

Înţelegând această „putere”, Harris a spus că „nu vom permite oamenilor mici să creeze frică în comunităţile noastre, că nu ne va fi teamă să ne ridicăm pentru ceea ce este corect, să vorbim chiar şi atunci când poate fi dificil să auzim şi să vorbim.

Ea a făcut apoi legătura între atacul din Buffalo şi alte împuşcături din întreaga ţară, şi despre cel mai recent, din Uvalde, Texas, unde un bărbat înarmat a deschis focul într-o şcoală primară, ucigând 19 copii şi doi adulţi.

„Există o linie continuă, ceea ce s-a întâmplat aici în Buffalo, în Texas, în Atlanta, în Orlando, ceea ce s-a întâmplat la sinagogi. Aşa că acesta este un moment care necesită ca toţi oamenii buni, care sunt oameni iubitori, să spună pur şi simplu că nu vom tolera aşa ceva”, a spus ea.

„Destul este destul. Ne vom uni pe baza a ceea ce ştim cu toţii că avem în comun şi nu îi vom lăsa pe acei oameni care sunt motivaţi de ură să ne despartă sau să ne facă să simţim frică”, a mai spus ea.

Kamala Harris a mai spus congregaţiei că „suntem puternici în convingerea noastră despre ceea ce este corect şi în hotărârea noastră de a acţiona, pentru a ne asigura că îi protejăm pe toţi cei care merită să fie protejaţi, că îi vedem pe toţi cei care merită să fie văzuţi, că auzim vocile oamenilor şi că ne ridicăm în solidaritate pentru a vorbi împotriva acestui lucru şi pentru a vorbi cu îngerii noştri cei mai buni”.

Remarcile lui Harris vin în timp ce preşedintele Biden a vorbit la Universitatea din Delaware şi a condamnat împuşcăturile din Uvalde.

„În faţa unor astfel de forţe distructive trebuie să fim mai puternici. Trebuie să fim mai puternici”, a declarat Biden în faţa audienţei. „Putem face America mai sigură. Putem face în sfârşit ceea ce trebuie pentru a proteja vieţile oamenilor şi ale copiilor noştri”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici