Coreea de Nord: Kim Jong Un a supravegheat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete

Coreea de Nord a testat un nou sistem de lansatoare multiple de rachete care va îndeplini curând un „rol principal” în operaţiunile sale terestre, a anunţat joi liderul Kim Jong Un, citat de agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit Associated Press.

600 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord: Kim Jong Un a supravegheat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete

Kim Jong Un: Coreea de Nord a supravegheat testarea unui nou sistem de lansatoare de rachete

Raportul agenţiei nord-coreene de ştiri a contestat joi evaluarea de către armata din Coreea de Sud, care a concluzionat că miercuri au fost lansate două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune.

Lansările din oraşul de coastă estic Wonsan au reprezentat cel de-al doilea test al armelor din Coreea de Nord în mai puţin de o săptămână şi au fost văzute ca o mişcare pentru a menţine presiunea asupra Washingtonului şi Seulului, pe fondul unui impas în negocierile nucleare. Phenianul şi-a exprimat, de asemenea, furia pentru exerciţiile militare comune desfăşurate de SUA şi Coreea de Sud

KCNA a transmis că liderul nord-coreean şi-a exprimat satisfacţia cu privire la teste şi a spus că sistemul de rachete nou dezvoltat va crea o „pericol inevitabil pentru forţele care devin o ţintă importantă pentru arme”.

Agenţia nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” a fost efectuat în timpul tragerilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului şi „eficienţa în luptă”.

Agenţia nu a furnizat nicio descriere specifică a modului în care „sistemul de rachete ghidate cu lansare multiplă” s-a desfăşurat în timpul lansărilor, dar a spus că testele au confirmat caracteristicile tehnice ale sistemului şi „eficacienţa în luptă”.

Şefii comuni ai Statului Major al Coreei de Sud au declarat miercuri că armele pe care le-a evaluat apoi ca rachetele au zburat aproximativ 250 de kilometri la un apogeu de 30 de kilometri.

Oficialii americani au minimizat ameninţarea lansărilor către Statele Unite şi aliaţii săi.

Consiliul de Securitate al ONU este de aşteptat să discute joi cu privire la ultimele lansări de rachete ale regimului de la Phenian, la cererea Marii Britanii, Franţei şi Germaniei, au anunţat diplomaţii consiliului.

Taguri:
corea de nord,
teste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici