Kim Jong-Un denunţă sancţiunile "nelegiuite" impuse Coreei de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a denunţat sancţiunile internaţionale impuse regimului de la Phenian, pe care le-a calificat drept "negeluite" şi a afirmat că "forţe ostile" încearcă să "înăbuşe poporul coreean", informează publicaţia The Korea Herald.

2002 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-Un denunţă sancţiunile "nelegiuite" impuse Coreei de Nord

Kim Jong-Un denunţă sancţiunile "nelegiuite" impuse Coreei de Nord

Potrivit agenţiei publice de ştiri din Coreea de Nord, KCNA, Kim Jong-Un a făcut aceste declaraţii în cursul unei vizite pe un şantier în zona turistică Wonsan-Kalma.

Liderul de la Phenian a declarat că dezvoltarea acestei zone turistice arată determinarea Coreei de Nord în confruntarea "cu forţele ostile care încearcă să înăbuşe poporul coreean cu sancţiuni nelegiuite şi blocadă".

Afirmaţiile lui Kim Jong-Un vin în contextul în care Administraţia SUA a luat măsuri suplimentare pentru intensificarea presiunii economice asupra Coreei de Nord. Departamentul american al Trezoreriei a sancţionat recent mai multe companii din Rusia şi China pentru presupuse încălcări ale sancţiunilor privind comerţul cu Coreea de Nord.

Săptămâna trecută, Phenianul a anunţat că încă intenţionează să implementeze acordul la care cele două părţi au ajuns pe data de 12 iunie, în urma unui summit între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un, la Singapore.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici