Kiril Budanov: "războiul cu Federaţia Rusă trebuia să înceapă în 2021"

Următoarele trei luni vor fi foarte active şi vor determina evoluţia ulterioară a evenimentelor,a transmis generalul-maior şi Şeful Direcţiei principale de informaţii din Ucraina, Kiril Budanov

2932 afișări
Imaginea articolului Kiril Budanov: "războiul cu Federaţia Rusă trebuia să înceapă în 2021"

"Şi nu vorbim doar despre regiunile Doneţk şi Lugansk, ci şi despre toate direcţiile frontului", a declarat generalul. 

El a adăugat, de asemenea, că Federaţia Rusă nu este pregătită pentru un război de un deceniu , resursele sale fiind limitate atât din punct de vedere al timpului, cât şi al cantităţii de arme. Şi Kremlinul ştia foarte bine.

Budanov a acordat un interviu lung Voice of America, declarând că războiul cu Federaţia Rusă trebuia să înceapă în 2021.

"Decizia de invadare a fost luată de Putin în după-amiaza zilei de 23 februarie", cu mai puţin de o zi înainte de a avea loc, spune generalul. 

"Deja pe 23 februarie, aviaţia noastră a fost dispersată. Adică, când rachetele au fost lansate pe 24 februarie, pierderile în aviaţia noastră de luptă au fost aproape minime, aproape zero.  Majoritatea unităţilor de elită din Rusia au fost deja distruse.  Nu există semne că Rusia intenţionează să atace din nou Kievul.  Rusia nu este pregătită pentru ostilităţi pe termen lung, iar China nu va recurge  la asistenţa militară a Federaţiei Ruse".

Generalul a mai declarat că Ucraina are nevoie urgentă de avioane de atac, şi nu de F16, ci de avioane A10 Thunderbolt II.

Potrivit Ukrainska Pravda,  aproape singura ţară care transferă arme către Rusia este Iranul. El a adăugat că există informaţii despre aprovizionarea din Coreea de Nord, dar informaţiile ucrainene nu au confirmare în acest sens, iar arme din Coreea de Nord nu au fost găsite niciodată în Ucraina.

"Serbia, la care toată lumea din Rusia a sperat atât de mult, a refuzat să transfere arme. Există anumite încercări de a cumpăra prin ţări terţe – de a importa arme pe mai multe sau mai multe ori. la scară mai puţin mare. Acum o încearcă cu Myanmar", spune generalul care crede că Rusia este limitată în problema armamentului. 

În încheiere, el a spus că ruşii au mai mulţi prizonieri de război decât ucrainenii.

"Au capturat 90% din toţi prizonierii de război în primele zile. Aproximativ 40% dintre cei ţinuţi ostatici sunt civili. Doar civili. Următoarele trei luni vor fi foarte active şi vor determina evoluţia ulterioară a evenimentelor".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici