Zelensky spune că situaţia din Bakhmut se înrăutăţeşte

Situaţia din oraşul Bakhmut, situat pe linia frontului estic, devine "din ce în ce mai dificilă", a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, conform BBC.

2040 afișări
Imaginea articolului Zelensky spune că situaţia din Bakhmut se înrăutăţeşte

Zelensky spune că situaţia din Bakhmut se înrăutăţeşte

Forţele ruse încearcă să cucerească oraşul de peste şase luni.

"Inamicul distruge în mod constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile", a declarat Zelenski.

Comentariile liderului ucrainean au fost făcute în timp ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat China să nu înarmeze Rusia, în timpul unei vizite la Kiev, luni.

Unele dintre cele mai aprige lupte care au avut loc de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu puţin peste un an au avut loc în Bakhmut, în regiunea ucraineană Doneţk, o parte din aceasta aflându-se sub controlul Rusiei şi al aliaţilor săi separatişti.

Recent, eforturile forţelor ruseşti de a captura oraşul industrial s-au intensificat, trupele sale câştigând teren.

Liderul separatist al autoproclamatei Republici Populare Doneţk, Denis Puşilin, a declarat că "practic toate drumurile" spre oraş se află "sub controlul focului rusesc".

Vorbind despre această situaţie în discursul său de seară, preşedintele Zelenski a declarat că reuşita de a câştiga un punct de sprijin în Bakhmut şi de a asigura apărarea sa sunt puternic compromise de noul atac al Rusiei.

El a fost "recunoscător fiecărei persoane care apără cu eroism" zona.

De asemenea, preşedintele Zelenski a cerut încă o dată trimiterea de avioane de luptă moderne pentru ca "întregul teritoriu al ţării noastre" să poată fi apărat de "teroarea rusă".

Cu ocazia vizitei sale surpriză de luni la Kiev, Janet Yellen a anunţat cel mai recent transfer de 1,25 miliarde de dolari în ajutor economic şi bugetar către Ucraina.

Yellen a reiterat mesajul preşedintelui american Joe Biden - transmis în timpul propriei sale vizite la Kiev săptămâna trecută - potrivit căruia Washingtonul va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru a câştiga războiul.

Vorbind pentru CNN, Yellen a adăugat că, deşi economia Rusiei nu a cedat încă sub sancţiunile vaste impuse de puterile occidentale, se aşteaptă ca aceasta să devină mai slabă în timp.

De asemenea, ea a afirmat că abilitatea Rusiei de a reface echipamentele militare distruse în atacurile asupra Ucrainei este "pusă în pericol treptat", adăugând că orice mişcare din partea Chinei de a furniza astfel de armament Rusiei ar duce la consecinţe "grave".

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că China ia în considerare furnizarea de arme şi muniţii către Rusia. Beijingul a negat ferm afirmaţia.

Întâlnirea dintre cel mai înalt diplomat chinez, Wang Yi, şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a avut loc la Moscova săptămâna trecută, a fost considerată de mulţi ca fiind un indiciu al legăturilor strânse ale Chinei cu Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici