Video Komorowski: Încercăm să organizăm în Polonia întâlnirea preşedinţilor României, Poloniei şi Ucrainei - VIDEO

Preşedintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski a declarat, joi că ”Vestul trebuie să fie pregătit şi pentru o dezvoltare negativă a situaţiei din Ucraina” şi a anunţat că a luat decizia de a încerca să organizeze în Polonia întâlnirea a preşedinţilor României, Ucrainei şi Poloniei.

524 afișări

Bronislaw Komorowski a declarat după întâlnirea cu Klaus Iohannis că un domeniu care face ca România şi Polonia să fie ”predestinate colaborării” este chestiunea regională, cu un acest deosebit pe două ţări, Ucraina şi Moldova.

”Am vorbit despre diverse perspective de dezvoltare a colaborării noastre în ceea ce priveşte evenimentele care vor putea avea loc în Ucraina şi important este să spunem că avem aceeaşi convingere că vestul trebuie să fie pregătit şi pentru o dezvoltare negativă a situaţiei. Ce înţelegem prin asta? Posibilitatea de nerespectare a înţelegerilor de la Minsk”, a arătat Komorowski.

Preşedintele polonez a mai afirmat că, în baza experienţei foarte bune pe care a avut-o în urma vizitei comune făcute cu Preşedintele Poroşenko în Moldova, care a avut ca rezultat intensificarea importanţei acestei ţări, a luat hotărârea de a încerca să organizeze în Polonia întâlnirea a trei preşedinţi, Preşedintele României, Preşedintele Ucrainei şi al Poloniei, la care să se discute situaţia din regiune.

”Mi-aş dori, de asemenea, să încadrăm acest demers în categoria dorinţei de a intensifica colaborarea polono-română în toate chestiunile de securitate din regiune”, a mai spus Komorowski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici