Lakhdar Brahimi, prezentat drept succesorul lui Kofi Annan ca mediator al ONU în Siria

Diplomatul algerian Lakhdar Brahimi a fost prezentat ca succesorul lui Kofi Annan ca mediator în Siria, potrivit declaraţiilor unor diplomaţi acordate joi.

128 afișări
Imaginea articolului Lakhdar Brahimi, prezentat drept succesorul lui Kofi Annan ca mediator al ONU în Siria

Lakhdar Brahimi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Annan a demisionat joi din funcţia sa de trimis special al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, deplorând lipsa de susţinere a marilor puteri faţă de misiunea sa.

Potrivit acestor diplomaţi, numirea lui Brahimi ar trebui să fie anunţată la începutul săptămânii viitoare.

Annan, care a fost numit în luna februarie, va părăsi oficial postul său la sfârşitul lunii august.

Bahrimi, în vârstă de 78 de ani, a fost trimis special al ONU în diferite zone tensionate ale planetei şi a fost mediator în timpul rezoluţiei mai multor conflicte.

Fost ministru algerian de Externe, el a reprezentat în special ONU în timpul conflictului din Afganistan, între anii 1997 şi 1998, şi între anii 2001 şi 2004, după îndepărtarea talibanilor de la putere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici