Lider al comunităţii tătarilor din regiunea Crimeea, arestat de autorităţile ruse

Unul dintre liderii tătarilor din Crimeea, comunitate majoritar ostilă anexării regiunii de către Rusia în martie 2014, a fost arestat joi sub acuzaţia de "organizare a unor proteste violente masive", anunţă Comisia rusă de investigaţii.

749 afișări
Imaginea articolului Lider al comunităţii tătarilor din regiunea Crimeea, arestat de autorităţile ruse

Lider al comunităţii tătarilor din regiunea Crimeea, arestat de autorităţile ruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ahtiom Cigoz, vicepreşedintele Adunării parlamentare a comunităţii tătarilor (Mejlis), este acuzat că a organizat şi a participat la proteste violente masive, în cursul unei manifestaţii a tătarilor din Crimeea desfăşurată pe 26 februarie 2014.

În cursul mitingului organizat în capitala Crimeei, Simferopol, înainte de anexarea regiunii, membri ai minorităţii musulmane au exprimat opoziţia faţă de prezenţa militară rusă.

"Domnul Cigoz a încurajat manifestanţii să treacă la violenţe împotriva grupurilor de autoapărare din Crimeea", argumentează procurorii Comisiei ruse de investigaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici