Lideri UE vor discuta cu Barack Obama despre posibilitatea prelungirii sancţiunilor contra Rusiei

Lideri ai unor ţări UE şi preşedintele în funcţie al SUA, Barack Obama, vor discuta vineri, la Berlin, despre extinderea sancţiunilor impuse de Occident Rusiei pentru intervenţia militară în Ucraina, precum şi noi măsuri punitive, din cauza bombardamentelor în Siria, afirmă surse citate de Reuters.

1106 afișări
Imaginea articolului Lideri UE vor discuta cu Barack Obama despre posibilitatea prelungirii sancţiunilor contra Rusiei

Lideri UE vor discuta cu Barack Obama despre posibilitatea prelungirii sancţiunilor contra Rusiei

La reuniunea de la Berlin, găzduită de cancelarul Angela Merkel, ar urma să participe Barack Obama şi liderii Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Spaniei.

Iniţiativa intervine în contextul victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA a lui Donald Trump, care a semnalat că va încerca îmbunătăţirea relaţiilor cu Rusia, stârnind temeri privind anularea sancţiunilor.

Un oficial german a declarat că scopul ar fi prelungirea sancţiunilor UE impuse Rusiei, care ar urma să expire la sfârşitul lunii ianuarie.

Există totuşi temeri că Donald Trump ar putea urma o direcţie opusă, după învestirea în funcţie pe 20 ianuarie. În acest context, liderii europeni vor clarificări din partea lui Barack Obama, care a discutat cu Donald Trump săptămâna trecută.

"Suntem într-o situaţie crucială. Vrem să evităm situaţia în care UE ar prelungi sancţiunile, iar noul preşedinte al SUA le-ar anula pe cele americane", a explicat oficialul german.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici