Liderul cecen Ramzan Kadîrov,vizat de sancţiuni SUA pentru presupuse execuţii extrajudiciare şi tortură

Autorităţile SUA l-au inclus, miercuri, pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, pe lista oficialilor din Rusia vizate de sancţiuni pentru presupuse încălcări ale drepturile omului, inclusiv execuţii extrajudiciare, tortură şi dispariţii forţate, informează site-ul postului France 24.

990 afișări
Imaginea articolului Liderul cecen Ramzan Kadîrov,vizat de sancţiuni SUA pentru presupuse execuţii extrajudiciare şi tortură

Liderul cecen Ramzan Kadîrov,vizat de sancţiuni SUA pentru presupuse execuţii extrajudiciare,tortură

Alături de Kadîrov, autorităţile SUA au inclus pe listă de sancţiuni şi pe Ayub Kataev, un oficial din cadrul serviciului de securitate din Cecenia, şi alţi oficiali ruşi implicaţi în cazul de corupţie dezvăluit de informatorul Serghei Magnitski, decedat într-o închisoare din Rusia.

Vladimir Putin l-a numit pe Kadîrov în funcţia de preşedinte al Republicii autonome ruse Cecenia în anul 2007.

Prin includerea lui Kadîrov pe lista de sancţiuni, autorităţile SUA îl acuză pe acest de implicare personală în reprimarea şi persecutarea în mod violent a oponenţilor săi şi ai lui Putin.

"Ca lider al Republicii Cecene, Kadîrov supervizează o administraţie implicată în dispariţii şi execuţii extrajudiciare", se arată într-un comunicat al Trezoreriei americane.

"Se crede că unul din oponenţii politici ai lui Kadîrov a fost ucis la comanda lui Kadîrov, după ce a lansat acuzaţii privind cazuri de tortură şi maltratare petrecute în Cecenia, inclusiv presupuse acte de tortură săvârşite personal de Kadîrov", se mai afirmă în document.

În urma acestei acţiuni, numărul persoanelor vizate de sancţiuni economice în conformitate cu legislaţia adoptată după decesul lui Magnitski a ajuns la 49, potrivit Trezoreriei SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici