Liderul unei facţiuni politice interzise a fost eliberat după două decenii de închisoare în Japonia

  • Fondatoarea temutei Armate Roşii Japoneze, Shigenobu, a fost eliberată din închisoare
  • Fusako Shigenobu, în vârstă de 76 de ani, a fost condamnată pentru că ar fi coordonat asediul unei ambasade în 1974
  • Shigenobu a ispăşit o pedeapsă de 20 de ani
649 afișări
Imaginea articolului Liderul unei facţiuni politice interzise a fost eliberat după două decenii de închisoare în Japonia

Liderul unei facţiuni politice interzise a fost eliberat după două decenii de închisoare în Japonia

Fusako Shigenobu, în vârstă de 76 de ani, fondatoarea temutei Armate Roşii Japoneze, a ieşit din închisoare, după ce a încheiat o pedeapsă de 20 de ani pentru că ar fi coordonat asediul ambasadei Franţei din Haga în 1974.

Shigenobu a fost una dintre cele mai cunoscute femei din lume în anii 1970 şi 1980, când gruparea ei de stânga radicală a efectuat atacuri armate peste tot pe mapamond în sprijinul cauzei palestiniene.

Shigenobu a părăsit închisoarea din Tokyo într-o maşină neagră împreună cu fiica ei, în timp ce mai mulţi susţinători ţineau un banner pe care scria „Te iubim Fusako”.

„Îmi cer scuze pentru inconvenientul pe care arestarea mea le-a cauzat atâtor oameni. Acum o jumătate de secol am provocat daune unor oameni nevinovaţi, care ne erau străini, pentru că am acordat prioritate cauzei noastre”, a declarat Shigenobu reporterilor după eliberare.

Fosta lucrătoare a unei companii de sos de soia devenită militantă a fost arestată în Japonia în 2000 şi condamnată la două decenii după gratii pentru rolul ei în asediul ambasadei Franţei din Ţările de Jos.

Shigenobu şi-a menţinut nevinovăţia în privinţa asediului, în care trei militanţi ai Armatei Roşii au năvălit în ambasada Franţei, luând ostatici pe ambasador şi alţi 10 membri ai personalului timp de 100 de ore. Doi poliţişti au fost împuşcaţi şi răniţi grav. Franţa a pus capăt situaţie la acel moment după ce a eliberat o gherilă a Armatei Roşii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici