Liderul unei formaţiuni xenofobe din Marea Britanie: Milioane de imigranţi români şi bulgari ar putea veni în ţară

Liderul formaţiunii naţionaliste britanice UKIP, Nigel Farage, a tras un semnal de alarmă în legătură cu riscul venirii a milioane de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie începând din decembrie 2013, când vor fi eliminate restricţiile de pe piaţa muncii.

1733 afișări
Imaginea articolului Liderul unei formaţiuni xenofobe din Marea Britanie: Milioane de imigranţi români şi bulgari ar putea veni în ţară

Nigel Farage (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nigel Farage, liderul formaţiunii eurosceptice şi xenofobe Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), se teme că jumătate dintre cei aproximativ 29 de milioane de români şi bulgari ar putea veni în Marea Britanie în 2014.

Restricţiile pe piaţa muncii impuse de Marea Britanie românilor şi bulgarilor vor fi eliminate la sfârşitul anului 2013.

"Deschiderea porţilor pentru 29 de milioane de români şi bulgari se va dovedi o problemă majoră. Dacă aş fi bulgar, deja mi-aş face bagajele, pentru că jumătate din populaţia Bulgariei trăieşte în sărăcie. Şi nu sărăcie relativă - concepţia premierului David Cameron este că eşti sărac dacă nu ai două vehicule de teren -, ci sărăcie în adevăratul sens", a spus Nigel Farage, citat de publicaţia The Daily Star.

"Eu aş propune măsuri antiimigraţie, limitarea asistenţei sociale şi un sistem eficient de acordare a permiselor de muncă", declară liderul UKIP.

Formaţiunea UKIP propune şi reconfigurarea relaţiei Marii Britanii cu Uniunea Europeană, chiar ieşirea ţării din Blocul comunitar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici