Locuitorii din Belfast, îngrijoraţi din cauza caselor supraaglomerate unde locuiesc romii români

Supraaglomerarea unor locuinţe din sudul Belfastului, unde romii închiriază case destinate unei familii dar pe care le folosesc împreună cu rudele, ar putea să se transforme într-un dezastru, a avertizat miercuri Asociaţia proprietarilor de terenuri din Irlanda de Nord, relatează BBC News Online.

568 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din Belfast, îngrijoraţi din cauza caselor supraaglomerate unde locuiesc romii români

Locuitorii din Belfast, îngrijoraţi din cauza caselor supraaglomerate unde locuiesc romii români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Asociaţia susţine că romii generează un risc de incendiu, închiriind case destinate unei familii dar locuind împreună cu rudele.

În plus, locuitorii din zonă susţin că pe unele proprietăţi se află nu mai puţin de 38 de persoane. Aceştia afirmă că românii care locuiesc aici lasă gunoaie aruncate în jur, care atrag muştele şi şoarecii şi folosesc zonele de la intrarea în case pe post de toalete.

Consiliul municipal din Belfast susţine că desfăşoară activităţi la faţa locului pentru educarea comunităţii de români.

Victoria Vasey de la Centrul European pentru Drepturile Romilor din Budapesta a declarat că romii care locuiesc aici nu primesc niciun fel de beneficii şi au acces limitat la muncă. Ea susţine că aceasta înseamnă că mulţi sunt nevoiţi să trăiască în astfel de condiţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici