Donald Trump, la mitingul din Phoenix: Voi face orice pentru a construi zidul de la graniţa cu Mexicul / Kim Jong-Un a început să respecte SUA

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că va face orice pentru a construi zidul de la graniţa cu Mexicul şi că liderul nord-coreean Kim Jong-Un a început să respecte SUA, în cadrul unui discurs susţinut în oraşul Phoenix din statul Arizona, relatează site-ul BBC News.

1397 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, la mitingul din Phoenix: Voi face orice pentru a construi zidul de la graniţa cu Mexicul / Kim Jong-Un a început să respecte SUA

Donald Trump a vorbit despre Kim Jong-Un şi despre zidul cu Mexic, în cadrul mitingului din Phoenix (Imagine: Hepta)

Trump a vorbit 80 de minute în cadrul mitingului intitulat "Make America Great Again" şi a abordat subiecte de politică internă, politică externă, economie şi sănătate.

Preşedintele american şi-a început discursul acuzând Partidul Democrat că este "obstrucţionist". Apoi, Trump a ţintit şi mass-media, despre care a spus că oferă grupurilor de extremă dreaptă "o platformă" şi că a minţit în privinţa afirmaţiilor sale despre evenimentele violente de la Charlottesville.

Donald Trump a mai declarat că "va ajunge cel mai probabil să încheie NAFTA", acordul comercial de liber schimb dintre SUA, Mexic şi Canada.

În privinţa Coreei de Nord, preşedintele american a semnalat o speranţă în legătură cu posibilitatea reducerii tensiunilor în Peninsula Coreeană, prin temperarea provocărilor din partea regimului de la Phenian.

Referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong-Un, Trump a spus: "Apreciez faptul că a început să ne respecte. Şi poate - probabil că nu, dar poate - ceva pozitiv va ieşi din asta".

Donald Trump a comentat şi situaţia migraţiei şi a subliniat că este "vitală" oprirea fluxului de imigranţi ilegali, iar cei care se opun construirii zidului de la graniţa cu Mexicul "pun în pericol siguranţa SUA".

"Vom construi acest zid chiar dacă va trebui să închidem guvernul", a spus Trump.

Mii de protestatarii anti-Trump s-au adunat în apropierea mitingului din Phoenix şi au avut confruntări cu poliţia, care a folosit gaze lacrimogene după ce protestatarii au aruncat cu sticle şi pietre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici