Macedonia şi-a închis graniţa pentru imigranţii clandestini - poliţie

Macedonia şi-a închis "complet" graniţa pentru imigranţii clandestini, după ce Slovenia şi Serbia au anunţat impunerea unor noi restricţii în ceea ce priveşte accesul acestora pe teritoriul lor, a declarat, miercuri, un ofiţer de poliţie pentru Reuters.

1758 afișări
Imaginea articolului Macedonia şi-a închis graniţa pentru imigranţii clandestini - poliţie

Macedonia şi-a închis graniţa pentru imigranţii clandestini - poliţie (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului de Interne din Macedonia, niciun imigrant nu a intrat marţi din Grecia pe teritoriul acestei ţări.

Macedonia a introdus, duminică, măsuri suplimentare la frontiera cu Grecia, permiţând doar tranzitul refugiaţilor care vin din zone unde în mod clar este război. Spre exemplu, conform autorităţilor elene, Macedonia permitea trecerea refugiaţilor din regiunea siriană Alep, dar nu a celor care locuiesc în Damasc (Siria) sau în Bagdad (Irak).

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Macedonia a impus alte restricţii la frontiera cu Grecia, permiţând doar trecerea refugiaţilor din Siria şi Irak. Din cauza restricţiilor, 13.000-14.000 de imigranţi extracomunitari care încearcă să ajungă în Occident sunt blocaţi în nordul Greciei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici