Mahmoud Ahmadinejad s-a gândit la un moment dat să demisioneze, dar s-a răzgândit

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, s-a gândit la un moment dat să demisioneze pe fondul disensiunilor cu liderul suprem Ali Khamanei după demiterea ministrului Informaţiilor, dar într-un final s-a răzgândit, anunţă un oficial iranian de rang înalt.

220 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad s-a gândit la un moment dat să demisioneze, dar s-a răzgândit

Mahmoud Ahmadinejad s-a gândit la un moment dat să demisioneze, dar s-a răzgândit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La un moment dat, preşedintele a mers până la demisie, dar într-un final a ajuns la concluzia că trebuie să îşi continue activitatea", afirmă vicepreşedintele Parlamentului de la Teheran, Mohammad Reza Bahonnar.

Ahmadinejad s-a retras din viaţa publică zece zile la sfârşitul lunii aprilie în semn de protest faţă de opoziţia exercitată de ayatollahul Ali Khamenei la decizia sa de demitere a ministrului Informaţiilor, Heydar Moslehi.

Disensiunile au provocat o criză politică între conservatorii aflaţi la putere în Iran şi ultraconservatorii religioşi conduşi de Khamenei.

Bahonnar a precizat că ayatollahul Khamenei "doreşte ca Guvernul să îşi desfăşoare activităţile în calm şi să îşi încheie mandatul în mod normal", în august 2013.

Ahmadinejad nu mai poate candida pentru un nou mandat de preşedinte în iunie 2013, pentru că deja a avut două mandate consecutive.

Bahonnar, un conservator care l-a criticat de mai multe ori pe Ahmadinejad în ultimele luni, a apreciat că nu este în interesul ţării ca Guvernul să fie "slăbit".

El a apreciat totuşi că "este necesar ca preşedintele să se distanţeze de un grup deviaţionist", o referire la anturajul prezidenţial, în special la Esfandiar Rahim Machaie, şeful de cabinet al lui Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici