Mahmoud Ahmadinejad: Singura opţiune a marilor puteri este să negocieze cu Iranul

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat că marile puteri nu au altă opţiune decât să negocieze cu Iranul în problema nucleară, subliniind că discuţiile care nu se vor baza pe "dreptate şi respect reciproc" vor fi sortite eşecului.

12 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Ahmadinejad: Singura opţiune a marilor puteri este să negocieze cu Iranul

Mahmoud Ahmadinejad: Singura opţiune a marilor puteri este să negocieze cu Iranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am spus de la început că cea mai bună modalitate de soluţionare a crizei nucleare iraniene o reprezintă negocierile cu Iranul. Nu aveţi altă opţiune. Toate celelalte căi sunt blocate", a declarat Ahmadinejad într-un discurs rostit la Ardebil (nord-vest).

Ahmadinejad a reiterat că "discuţiile trebuie să se bazeze pe dreptate şi respect reciproc", în prima reacţie publică după anunţul intenţiei reluării la jumătatea lunii noiembrie a negocierilor între Teheran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU, plus Germania.

"Iranul nu va renunţa deloc la drepturile sale internaţionale şi menţine întrebările adresate marilor puteri. Sunteţi pregătite să respectaţi regulile AIEA? Doriţi cu adevărat să cooperaţi? Ce credeţi de bomba atomică a regimului sionist", a reiterat liderul iranian.

"Răspunsul la aceste întrebări va fi determinant pentru negocieri. Oricum vom negocia, dar vom discuta diferit cu cei care caută prietenia şi cu cei care sunt inamici", subliniază Ahmadinejad.

Marile puteri au propus Iranului să reia în perioada 15 - 18 noiembrie discuţiile pe tema programului nuclear întrerupte în urmă cu un an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici