Majoritatea americanilor consideră că economia începe să meargă mai bine - sondaj

Majoritatea americanilor apreciază că economia SUA începe să meargă mai bine, pentru prima dată după mai multe luni, însă această tendinţă nu îl favorizează pe preşedintele Barack Obama, potrivit unui sondaj Quinnipiac difuzat miercuri.

128 afișări
Imaginea articolului Majoritatea americanilor consideră că economia începe să meargă mai bine - sondaj

Majoritatea americanilor consideră că economia începe să meargă mai bine - sondaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întrebarea "credeţi că creşterea economică a început?", 54 la sută dintre respondenţi au răspuns afirmativ, iar 43 la sută negativ. La începutul lui septembrie, numai 28 la sută au răspuns afirmativ şi 68 la sută negativ.

Majoritatea americanilor (50 la sută) apreciază în acelaşi timp că Barack Obama nu merită să fie reales la 6 noiembrie, în timp ce 45 la sută cred contrariul. Acest procent este stabil în raport cu cel înregistrat în luna noiembrie.

"Alegătorii au început să-şi schimbe starea de spirit faţă de economie. Chiar dacă încă nu cântă, ei încep să fredoneze «Zilele bune s-au întors»", a declarat Peter A. Brown, de la institutul Quinnipiac.

Acest sondaj a fost realizat în perioada 14-20 februarie, pe un eşantion de 2.605 alegători, şi are o marjă de eroare de plus sau minus 1,9 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici