Majoritatea britanicilor consideră că imigraţia ar trebui redusă în ţara lor

Mai mult de trei sferturi dintre britanici vor ca numărul imigranţilor să fie redus, la doar o săptămână după deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari, arată un sondaj de opinie citat de Daily Mail în ediţia online.

349 afișări
Imaginea articolului Majoritatea britanicilor consideră că imigraţia ar trebui redusă în ţara lor

Majoritatea britanicilor consideră că imigraţia ar trebui redusă în ţara lor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sondajul arată că 56 la sută din populaţie crede că numărul imigranţilor care pot intra în Marea Britanie ar trebui redus "cu mult", iar 21 la sută cred ar trebui redus "puţin". Cu toate acestea, cei care cred că imigraţia dăunează economiei sunt mai puţini decât în 2011, respectiv 47 la sută comparativ cu 52 la sută, potrivit sondajului realizat de NatCen Social Research, informează Daily Mail.

Sondajul "British Social Attitudes arată că dorinţa populaţiei de reducere a imigraţiei în Marea Britanie a început să crească chiar înainte de ridicarea restricţiilor pentru imigranţii din România şi Bulgaria, la începutul anului", a declarat Penny Young, director executiv al NatCen Social Research.

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care cred că imigraţia este bună din punct de vedere economic şi cultural pentru Marea Britanie cred că aceasta ar trebui redusă.

Sondajul arată că 54 la sută dintre respondenţi cred că imigraţia este bună pentru economie, iar 55 la sută dintre cei care o consideră benefică din punct de vedere cultural, tot vor ca aceasta să fie redusă.

Aproximativ 40 la sută dintre susţinătorii laburiştilor cred că imigraţia nu este bună pentru economie, iar 36 la sută cred că este, potrivit sondajului, în timp ce 40 la sută cred că imigraţia nu este bună pentru cultura britanică, iar 41 cred contrariul.

În rândul conservatorilor, 52 la sută cred că viaţa culturală britanică este subminată de imigraţie în Marea Britanie, în timp ce doar 20 la sută dintre liberal-democraţi cred acest lucru.

Imigraţia este mai puţin populară în rândul persoanelor cu o calificare slabă, arată sondajul. Astfel, 85 la sută dintre cei slab calificaţi sau necalificaţi vor o reducere a imigranţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici