Malala, tânăra pakistaneză rănită de talibani, a părăsit spitalul

Malala Yousafzai, tânăra pakistaneză rănită de către talibani, a părăsit spitalul Queen Elizabeth din Birmingham (centrul Angliei), unde a primit îngrijiri începând de la mijlocul lui octombrie, a anunţat vineri instituţia.

261 afișări
Imaginea articolului Malala, tânăra pakistaneză rănită de talibani, a părăsit spitalul

Malala, tânăra pakistaneză rănită de talibani, a părăsit spitalul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Malala, în vârstă de 15 ani, a plecat de la Queen Elizabeth Hospital ieri (3 ianuarie) pentru a-şi continua studiile la domiciliul provizoriu al familiei sale din West Midlands", regiunea unde este situat Birmingham, a precizat spitalul într-un comunicat.

"Starea sa de sănătate este suficient de bună încât să fie tratată la ambulatoriu în săptămânile următoare", adaugă comunicatul.

Adolescenta va fi spitalizată din nou la "sfârşitul lui ianuarie sau începutul lui februarie" pentru a suferi o operaţie de reconstrucţie a craniului şi, între timp, va trebui să se prezinte regulat la spital pentru consultaţii.

Pe 9 octombrie, insurgenţi talibani au atacat autocarul şcolar în care se afla Malalei şi aceasta a fost rănită la cap de un glonţ, în valea Swat (nord-vestul Pakistanului). Talibanii au dorit să o pedepsească deoarece milita pentru dreptul la educaţie al fetelor.

Ea a supravieţuit miraculos în urma atacului şi a fost transferată în Marea Britanie pentru a primi înrgijiri la Queen Elizabeth Hospital, o instituţie specializată în tratarea militarilor grav răniţi în Afganistan.

În perioada de spitalizare, tânăra a primit mii de mesaje de susţinere din lumea întreagă.

Potrivit presei britanice, tatăl adolescentei, Ziauddin Yousafzai, a fost angajat la consulatul Pakistanului de la Birmingham.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici